Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Kvasnicová polévka

17. listopadu 2010 v 23:28 |  Polévky
Ingredience polévka:

olej, cibule, mražená zelenina pod svíčkovou (čerstvá mrkev, petržel), droždí, 1-2 kostky droždí (50-80g), sůl, pepř, vegeta (koření)

Ingredience kapánky :

2-3 vejce, hladká mouka (polohrubá)


Postup:

  • připravíme si přiměřeně velký hrnec podle požadovaného množství polévky
  • nakrájíme nadrobno cibuli a lehce osmažíme v hrnci na oleji
  • když začne cibulka lehce zlátnout, přidáme kvasnice
  • neustále kvasnice mícháme
  • kvasnice se nejprve rozpustí a potom začnou hrudkovatět


  • poté co získají zlatavou barvu, dolijeme požadované množství vody
  • pořádně zamícháme, aby v polévce nezůstaly hrudky kvasnic
  • přidáme mraženou zeleninu pod svíčkovou (může být čerstvá mrkev a petržel), nakrájený pórek, sůl, pepř, vegetu


  • necháme vařit 15 minut
  • mezitím si připravíme kapánky
  • do misky si dáme hladkou (polohrubou) mouku, vejce a sůl a vytvoříme hustší těsto
  • po uplynutí zmíněných 15 minut polévku ochutnáme a dochutíme podle potřeby
  • přes síto natlačíme do polévky kapánky


  • chvíli povaříme
  • můžeme servírovat
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama