Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Špagety s květákem a žampiony

27. listopadu 2010 v 14:55 |  Bezmasá jídla

Ingredience:

špagety, olej, menší cibule, květák, sůl, žampiony (zavařené), pepř, grilovací koření, mléko, hladká mouka

Postup:

  • rozehřejeme si trochu oleje
  • dáme na něj smažit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažíme dozlatova
  • květák rozdělíme na malé kousky a dáme jej na osmaženou cibuli
  • trochu podlejeme květák mlékem, aby byl z větší části ponořený
  • osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření
  • vaříme, dokud květák nezměkne (cca 15 min)
  • mezitím si dáme bokem do hrnce vodu, osolíme a přivedeme k varu
  • když voda vře, přidáme těstoviny a vaříme dle návodu 7-9 minut
  • když je květák měkký, můžeme ho na pánvi trochu rozmačkat, pokud chceme menší kousky a přidáme ke květáku zavařené žampiony
  • připravíme si zásmažku (trocha mléka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky) a vmícháme ji ke květáku, aby omáčka zhoustla
  • dochutíme a přidáme přeceděné špagety
  • podáváme posypané tvrdým sýrem

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 uni-sex uni-sex | Web | 5. prosince 2010 v 8:15 | Reagovat

Zvláštní, takhle špagety neznám, vypadá to zajímavě. Dávám ale přednost klasice, smažený obalený květák miluju, žampiony mám taky ráda smažené.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama