Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Koprová omáčka

5. prosince 2010 v 15:31 |  Bezmasá jídla

Ingredience :

máslo, hladká mouka, mléko, kopr, sůl, ocet, cukr, vejce, houskový knedlík



Postup:
  • uvaříme vejce natvrdo
  • do středně velkého hrnce si dáme větší plátek másla a necháme rozehřát
  • na rozehřáté máslo dáme 5-6 lžic hladké mouky a snažíme se vytvořit hustou kaši (podléváme vodou)
  • do dalšího hrnce si dáme mléko, které zahřejeme, aby bylo horké (mícháme, má tendenci se připalovat a děláme na mírném plameni)


  • k jíšce  přidáme mléko a pokud je to málo husté, přihustíme (bokem si v mléce nebo vodě rozmícháme trochu mouky a přilijeme)
  • promícháme, aby nebyly hrudky
  • osolíme
  • vaříme asi 15 minut, aby se ztratila chuť mouky
  • přidáme nadrobno nasekaný kopr(může být i sterilizovaný)


  • dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí (3 lžíce octa, 3 lžičky cukru a upravíme podle potřeby)
  • podáváme s vajíčkem a ohřátým houskovým knedlíkem nebo brambory

 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.