Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Škubánky

16. prosince 2010 v 14:34 |  Bezmasá jídla
Dnes bych zde chtěl zveřejnit jeden starší recept, který mám ve svém blogu na Myspace. Je to jídlo, které dělala moje babička, když ještě žila. Pocházela ze Želiva, kde jsem jako dítě často trávil prázdniny. Babička jídlo nazývala šusterka(nevím, jestli to byl její výmysl) nebo škubánky.

Oškrabeme si brambory a trochu osolíme. Vaříme dokud nejsou měkké. Asi 13 minut. Můžeme testovat vidličkou.
Po uvaření část vody odlijeme stranou.
Přidáme nahoru trochu mouky
Uděláme malé dírky koncem vařečky, aby mohla unikat pára
Znovu vaříme na menším plameni až do změknutí, asi 7 minut (celkem tedy 20)
Použijeme například dřevěnou lžíci, abycho vytvořili měkkou, hladkou hmotu. Můžeme přidat vodu, co jsem si odlili stranou.
Lžící vytvoříme malé kousky a dáváme je na talíř
Přidáme strouhaný tvaroh
Pocukrujeme
Roztavíme si máslo
Polejeme

Zředíme si švestková povidla teplou vodou a polejeme
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama