Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Sýr bez smažení

23. ledna 2011 v 15:24 |  Bezmasá jídla
Již před delší dobou jsem si na Internetu všiml zajímavých receptů na smažený sýr bez smažení. Smažený sýr mám velmi rád a tato varianta se mi líbí, protože smažení není zrovna nejzdravější způsob přípravy. Tuto sobotu jsme se s přítelkyní dohodli, že budu vařit já. Proto jsem si připravil několik variant, které jsem našel na Internetu.
Nakonec jsem vyšel z této verze



Na přípravu lze použít například i šálky na kávu. Velikost šálků a množství sýru záleží na našich potřebách.



Ingredience :

tvrdý sýr, vejce, máslo, strouhanka, případně další sýr jako například hermelín, brambory ( případně mléko, pokud budeme dělat kaši )


Postup:

  • nastrouháme si tvrdý sýr
  • oškrabeme si brambory, nakrájíme a dáme vařit

  • dáme si vařit několik litrů vody
  • zapneme si troubu, aby se rozehřála
  • hrníčky vymažeme máslem a na něj nasypeme trochu strouhanky
  • vsypeme dovnitř nastruhaný sýr zhruba do poloviny hrníčku
  • do každého hrníčku rozklepneme jedno vajíčko
  • znovu zasypeme zbytkem sýra
  • navrch můžeme dát například plátek hermelínu
  • vložíme do kastrolu nebo hlubokého pekáče a vložíme do trouby

  • zalejeme horkou vodou maximálně po okraj hrníčků, lépe ale tak do poloviny nebo dvou třetin

  • při manipulaci s horkou vodou dáváme pozor, abychom se neopařili
  • pečeme alespoň 20 minut při teplotě 200-250 stupňů
  • sledujeme povrch hrnečků, sýr získá zlatavou barvu
  • zcedíme brambory a můžeme si z nich připravit kaši
  • okraje sýru v hrníčku můžeme uvolnit nožem a vyklepneme na talíř
  • přidáme brambory nebo kaši, případně tatarku

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama