Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Tuňák na olivách

25. ledna 2011 v 11:15 |  Ryby
Včera jsem na Internetu hledal nějaký zajímavý recept na tuňáka. Nakonec se mi zalíbil tuňák na olivách, protože přítelkyně má ráda olivy a tak jsem jí chtěl udělat radost. Opět jsem jídlo trochu modifikoval a výsledek nebyl rozhodně dokonalý, ale oběma nám to chutnalo. Především jsem trochu déle tuňáka smažil, než bylo nutné. Obával jsem se, aby nebyl nedodělaný. "Omáčku" jsem taky úmyslně více zahustil. Přílohu jsem použil trochu netradiční.

Ingredience:

máslo, tuňák (třeba mražený), hladká mouka, olivy, sůl, citrón, hořčice

Postup:
  • tuňáka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce
  • na pánev si dáme máslo a necháme rozehřát
  • vložíme tuňáka na pánev a opečeme z obou stran


  • tuňáka vyndáme a do rozehřátého másla přidáme mouku a posmažíme
  • přidáme olivy a vodu, nejlépe vodu z oliv
  • dále přidáme hořčici, dochutíme, zahustíme a posmažíme
  • podáváme s přílohou jako třeba opečené brambory, osobně jsem použil pro větší zajímavost bramborové knedlíky

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama