Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Křenová omáčka

25. února 2011 v 20:20 |  Bezmasá jídla
Ingredience:
asi 50 až 100 gramů křenu, mléko, hladká mouka, sůl, ocet, cukr


Postup:
  • Křen si nastrouháme, nejlépe najemno
  • Do kastrolu si dáme mléko (kolik si dáme mléka, tolik bude omáčky)
  • Přidáme 3/4 nastrouhaného křenu
  • Přivedeme do varu
  • Trochu osolíme a zahustíme jíškou (v malém množství mléka rozmícháme 3 až 4 lžíce hladké mouky)
  • Vaříme asi 10 minut, aby se ztratila chuť mouky
  • Omáčku přecedíme a přecezený křen vyhodíme
  • Dochutíme octem, cukrem nebo dosíleme
  • Přidáme zbytek křenu a krátce - asi jednu minutu povaříme
  • Podáváme s vajíčkem natvrdo (tradičně se přidává plátek uzeného) a houskovým knedlíkem

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 smékal františek smékal františek | 4. března 2013 v 12:01 | Reagovat

jo tuto jsem již udělal několikrát je moc prima

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama