Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Zapečený sýr - smažený sýr bez smažení

9. února 2011 v 11:04 |  Bezmasá jídla
Protože mi zapečený sýr v troubě nesmírně chutná, vyzkoušel jsem již několik variant jak vylepšit chuť. 


Množství strouhanky

Například jsem zkoušel větší množství strouhanky, což se mi příliš neosvědčilo, proto jsem dospěl k závěru, že nejlepší je množství které přilne k máslu a na dně hrnečku nebo pečící formy pak o trochu více. 

Salám, slanina nebo šunka

Velmi dobrým dochucením může být šunka, slanina nebo salám, která se může přidat do vrstvy s vejcem, sýrem nebo samostatně. Osobně mi to více chutná jen se sýrem, ale přítelkyně si to velmi pochvalovala.

Různé druhy sýra

Vyzkoušel jsem velké množství sýrů a jako dochucení je to výborné. Při větším množství je to ale překombinované a přeplácané. Nejlepší je podle mne jeden dva druhy sýra plus základní sýr jako například eidam.

Množství vody

Osobně jsem začal dávat horkou vodu do poloviny hrnečků, protože při větším množství mi voda při vylévání natekla do formy na pečení. Taky pokud se plech vyndává i s vodou je menší nebezpečí popálení.






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama