Vaření pro zábavu - kuchařka pro nenáročné


Kedlubnové zelí

1. března 2011 v 22:18 |  Bezmasá jídla
Ingredience:
4 kedlubny (1-2 je asi jedna porce), cibule, sůl, kmín, ocet, cukr, mouka, máslo


Postup:
  • kedlubny očistíme a nahrubo nastrouháme
  • vložíme do hrnce a zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit
  • mezitím si připravíme zásmažku (na máslo dáme zeskolvatět nadrobno nákrájenou cibuli a poté přidáme 2 až 3 lžíce hladké mouky, dolejeme vodou, tak aby nám vznikla hustá kaše)
  • když voda začne vařit, odpočítáme tři minuty, slejeme kedlubnové zelí a přidáme k zásmažce a případně můžeme podlít trochou vody


  • osolíme a přidáme kmín
  • vaříme přibližně deset minut, aby se ztratila chuť mouky
  • dochutíme octem, cukrem (solí) aby bylo sladko kyselé
  • můžeme podávat s houskovým nebo bramborovým knedlíkem na který můžeme přidat osmaženou cibulku

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babciny-recepty babciny-recepty | 6. března 2011 v 23:17 | Reagovat

Také ho dělám. Je výborné.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama